Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Барбалов: Новата методика за такса смет ще вдигне сметките на столичани

Дончо Барбалов
Снимка: БГНЕС

Столичният заместник-кмет по финансите Дончо Барбалов заяви, че новата методика за такса смет ще натовари с пъти сметките на столичани. За решаването на проблема той разчита и на новия министър на околната среда Станислав Анастасов:

Не е премислено и не е разработено достатъчно добре това, което държавата смята да приеме, въпреки сериозната реакция от страна на общините. Говорим за едно увеличение в пъти на отделни групи граждани. Една малка група може би ще се чувстват по-добре, но големият брой хора ще бъдат със сериозно финансово натоварване. 
Надявам се въпросът с такса смет да се реши положително. Също разчитам и на новия министър на околната среда, който виждам, че още от първите си дни протяга ръка за среща с общините по темата околна среда. По същия начин да реагира положително и да подобри диалога с общините на тема такса смет, защото в крайна сметка резултат от една непремерена реформа ще доведе от една страна до проблеми с общинските бюджети, от друга страна до проблем с почистването на градовете.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44