Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българският шоколад се конкурира с швейцарския

Инвестициите в преработвателната индустрия са изключително полезни за българското земеделие, защото чрез тях се повишава търсенето на земеделски суровини и продукти, които се произвеждат в страната ни. Това заяви министърът на земеделието и храните  Димитър Греков при откриването на обновена линия за производство на шоколадов десерт във фабриката за шоколадови продукти и бисквити в София.

За работата на тази инсталация ще се използват българско брашно и мляко, и освен това се отварят нови работни места. Това ще има положителен ефект върху икономиката ни и дава добър сигнал за чуждестранните инвеститори, заяви вицепремиерът  Даниела Бобева.

Със сегашната инвестиция от близо 13 милиона лева общите инвестиции на големия швейцарски концерн за последните 10 години в България надхвърлят 146 милиона, а фабриката в София осигурява работа на 730 души. Коментар на Даниела Бобева.

Това е една сладка инвестиция в прекия и в преносния смисъл на думата. Това е една поредна инвестиция на "Нестле", позната на глобалния пазар компания, която подслажда живота ни и дава енергия на децата ни. Компанията е в България вече 20 години. Беше един от първите инвеститори в България - и то успешни инвеститори.

Това означава, че не само България е една от добрите дестинации за инвестиции, но че тя може да бъде източник на добри печалби за инвеститорите.

Статистиката сочи, че всяка секунда в света се консумират по 14 шоколадови блокчета, произведени в София от някогашната фабрика "Малчика". 

"Нестле"-България изнася повече от 400 милиона "Кит-Кат" блокчета в много страни по света, включително и в претенциозни пазари като Великобритания, Франция, Германия, в самата Швейцария и много други. Ако баба ми беше жива, щеше да каже: "Хей, тази "Малчика" докъде стигна!"


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44