Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВиК дружеството в Добрич съобщи, че водата в града е годна за пиене

| обновено на 27.06.14 в 11:31

ВиК дружеството в Добрич съобщи, че водата в гр. Добрич е годна за пиене след предприетите мерки за подобряване качеството на водата. Извършва се ежедневен  лабораторен контрол. Взетите проби от 23-ти, 24-ти, 25-и и 26-и юни са без отклонения по физико-химични и микробиологични показатели, посочват от дружеството.

В града има нужда от тежка техника за разчистване, доброволци и дезинфектанти, както и препарати за почистване. Сборният пункт на доброволците е в двора на Хуманитарната гимназия в Добрич.

Въпреки че водата вече е годна за пиене, на четири улици в града има аварии. Над 300 са подадените молби за отпускане на еднократна помощ от 325 лв. 26 души на социално подпомагане са включени в ликвидиране на последствията от пороя. Те ще работят по четири часа на ден в продължение на три месеца и ще получават 50 на 100 от минималната работна заплата. 5 души са отказали каквато и да е работа и техните помощи са прекратени за половин година.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

В Добрич продължават да се нуждаят от техника и доброволци

В Добрич все още има нужда от техника и доброволци за разчистването от калта и тинята след наводненията. Водата в града е негодна за пиене. Живеещите около дерето твърдят, че то не се почиства и продължават да питат кой е виновен: За 50 години само..

публикувано на 26.06.14 в 18:07
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44