Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Орешарски: Не е хубаво чисто банкова проблематика да се използва за предстоящи кампании

Снимка: БГНЕС
Държавата разполага с достатъчно инструменти, за да подкрепи Българската народна банка, включително и да не се допусне разколебаване на доверието на гражданите в банковата система. Това коментира тази сутрин в Брюксел премиерът Пламен Орешарски.

Още веднъж ще подчертая, че, особено около случващото се с КТБ, следим състоянието на всички други български банки и не виждам повод за притеснение от страна на гражданите. Страната разполага с достатъчно инструменти, имаме, в това число, много добро сътрудничество с БНБ. Ще подкрепим всички усилия на БНБ както инструментално, така и ресурсно, за да не допуснем каквото и да е разколебаване на доверието на гражданите в една или друга институция. Изключително важно е, в този момент, банковата проблематика да не влиза в политическото говорене. Не е хубаво чисто икономически, банкови проблематики, да се използват, очевидно, за предстоящи кампании.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44