Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Харадинай: Косово ще продължи диалога със Сърбия

Рамуш Харадинай
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Косово ще продължи диалога със Сърбия след подписаното в Брюксел споразумение, обяви в първото си интервю за чуждестранна медия соченият за бъдещ премиер Рамуш Харадинай. Той е готов да разговаря със сръбския министър-председател Александър Вучич за прилагане на споразумението. Харадинай е убеден, че трите опозиционни партии в Косово могат да съставят стабилно правителство без формацията на Тачи, която спечели 37 процента на предсрочните парламентарни избори. 

Демократичната партия на Косово на премиера Тачи, е уважавана партия, но тя няматпогледа да съставят ново правителство качествено, защото постигнато от тях не е добро. Мисля, че правителство без Тачи ще бъде стабилно.

По отношение на диалога между Прищина и Белград, бъдещият косовски премиер Рамуш Харадинай обяви пред „Събота 150“, че ще го продължи и допълни:                                                                                               

Ние в Косово се стремим да станем пълноправни членове на НАТО, ЕС и ООН.  Когато говорим за отношенията със Сърбия, те трябва да бъдат като между съседни държави, защото ние сме суверенни страни. Ще бъдем щастливи да продължим диалога с Белград, включително и с премиера Вучич в това направление.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44