Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За евроизборите и бедствията в медиите разсъждаваха на устния изпит по журналистика в СУ

На днешния устен изпит по журналистика в Софийския университет се явиха кандидат-студентите, получили оценка от писмения изпит над "3,50". На 14 юни те писаха по темата "Професия - трол". За обективност на оценките и за съпоставимост на знанията на кандидатите на днешния устен изпит на всички бяха задавани едни и същи въпроси, определени от комисията в деня на изпита. Разговорите са били за евроизборите, както и за медиите и бедствията.
Водещо при оценяването от комисиите е общата култура и осведомеността на кандидатите по актуални събития, комуникативните им умения, информираността и мотивацията им за журналистическата професия. Лъчезар Точев - преподавател и член на изпитната комисия говори за представянето на кандидатите:
Има много подготвени хора. Има пък млади хора, които много се притесняват. И човек трябва малко да им помогне, за да извадим това, което притежават като познание. Но за жалост има и такива хора, които кандидатстват за журналистика и за връзки с обществеността, не са гледали новини, не знаят събитията. Щом чуем началото на отговора - хората казват, хората мислят. В общи линии за такива изпитът приключва бързо.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44