Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трети опит за цялостна рехабилитация на пътищата от Юндола до Илинден

Снимка: БГНЕС

Започна рехабилитацията на пътя Юндола- Разлог -Гоце Делчев, до граничния пункт Илинден. 109 - километровата отсечка е от важно значение туризма в Югозападна България и Северна Гърция

Транспортният коридор Юндола-Разлог-Гоце Делчев от години е в много лошо състояние. Първият договор за рехабилитация е подписан с гръцка фирма по предсъединителната програма ФАР. Заради некачествено изпълнение и забавяне на ремонтните дейности, договорът е прекратен от наша страна през 2007-ма година. Вторият опит за рехабилитация на важната за региона пътна артерия е с австрийски консорциум. Договорът е подписан през лятото на 2011-та. Финансирането му е на стойност 25 милиона лева по проект "Транзитни пътища". След няколкомесечна работа австрийският консорциум фалира. 

Сега за трети път отсечката влиза в приоритетната програма на агенция "Пътна инфраструктура". Ремонтните работи започнаха с оптимистична скорост. Усилено се работи в участъците Банско-Добринище-Места. Движението е затруднено, но обозначено със знаци и се регулира. Другият тежък участък е Якоруда-Белица-Разлог. Трафикът е изключително натоварен най-вече в отсечката Банско - Гоце Делчев - Граничен пункт "Илинден", заради летния туристически сезон, тъй като много българи от региона предпочитат съседна Гърция, заради близостта до морето.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44