Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия остро реагира на поредния обстрел на нейната територия от страна на украинските военни

Русия
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Три снаряда, изстреляни от територията на Украйна, засегнаха граничния пункт „Гуково” в Роскатовска област и няколко къщи в близкото село, като по щастлива случайност няма пострадали. По време на обстрела, на самия митнически пост се е намирала голяма група украински бежанци. 

Говорителят на руското външно министерство Александър Лукашевич изрази решителен протест във връзка с инцидента и заяви, че подобни провокации грубо нарушават основните принципи на международното право: „Тези действия на украинските военни са поредното нарушение на обявеното от президента Порошенко прекратяване на огъня и на практика са носочени срещу започналия в Донецк диалог за решаване на въоръжения конфликт в източна Украйна”, заяви Лукашевич. 

Външното министерство в Москва настоя Украйна да прекрати провокациите на границата, да разследва най-внимателно последния инцидентът и да накаже виновните.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44