Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съндей телеграф: Григор Димитров е заплаха за Анди Мъри в Уимбълдън

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Едно от най-авторитетните британски издания, „Съндей телеграф”,  помества статия, посветена на Григор Димитров. Вестникът пише, че българският тенисист е в отлична форма и може да застраши представителя на домакините Анди Мъри на четвъртфиналите в Уимбълдън.
„Григор Димитров е уморен от прякорите, които му дават, и иска да създаде своя собствена легенда през втората седмица на Уимбълдън, дори това да означава, че ще разбие сърцата на британците,” пише „Съндей телеграф”.
Изданието припомня, че тенисистът е бил наричан „Бейби Фед” заради стил на игра, подобен на този на Роже Федерер, а напоследък някои го знаят повече като гадже на Мария Шарапова. „Димитров още не е в нейната лига, но бързо се движи натам,” се казва в статията.
Мисля, че вече надраснах тези прякори. Според мен е време да измислят нещо по-добро,” казва Григор Димитров пред „Съндей телеграф”, запитан какво мисли за това, че понякога таблодите го наричат „Мистър Шарапова”. 
Доказвам се не само като играч, но и като човек извън корта. За мен това е много по-ценно. Мисля, че искам да създам своя собствена легенда и запазена марка,” добавя българският тенисист.
Според вестника този сезон е най-успешният в неговата кариера. През последните четири месеца той спечели още три титли, сред които и шампионата в Куинс, Англия - турнир, смятан за предвестник на провеждащите се в момента състезания в лондонския квартал Уимбълдън.
„Григор Димитров иска да бъде известен заради тениса, който играе и без съмнение има таланта да осъществи тази амбиция,” изтъква „Съндей телеграф”.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44