Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медиците в Спешния център в Стара Загора са отчаяни от ситуацията

Снимка: БГНЕС

Медиците от Спешния център в Стара Загора са солидарни с исканията на колегите си от столицата, но не виждат друг изход от ситуацията, освен да започнат масово да напускат, защото само през последния месец са изпратили десетки декларации за състоянието, в което се намира спешната помощ в региона и страната. Това заяви за "Хоризонт" д-р Чавдар Попов - завеждащ Спешния център в Стара Загора, който очаква броя на агресивните пациенти да се увеличи още повече след закриването на заведенията за отрезвяване към МВР.
Д-р Попов е категоричен, че агресията срещу неговите колеги е перманентна и посочи последният случай, в който по време на нощно дежурство отишъл в черешова градина да изражда родилка и бил нападнат от мъжа й, затова, че според него линейката се бавела. Според лекаря този тип поведение се дължи на ниската култура на една голяма част от населението и ниския жизнен стандарт. По думите му следващият етап е или да се въоръжат екипите или всички масово да напуснат и Стара Загора да остане без спешна медицина.  

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44