Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

14 са вече професионалните приемни семейства в община Силистра

Снимка: Биляна Борисова

14 са вече професионалните приемни семейства в община Силистра. Те са утвърдени по проекта на социалното министерство "И аз имам семейство" и на този етап отглеждат 15 деца, чиито биологични родители не могат да полагат адекватни грижи за децата си.

Най-много са професионалните приемни семейства в Силистра и близките села Айдемир и Калипетрово. От началото на проекта в приемни семейства са били настанени 25 деца от бебета до 13-годишна възраст. От тях 8 са вече осиновени, 2 са върнати при близките си, а едно е настанено в дом за медико-социални грижи.

В случаите, в които социалните работници преценяват, че детето в риск може да бъде настанено при близки и роднини, те трябва да бъдат обучени да полагат адекватни грижи за децата. От началото на годината 20 такива семейства са обучени от екипа на проекта. Те могат да разчитат и на някои съпътстващи услуги, като консултации и включване в групи за самопомощ.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44