Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Операторът на "Южен поток" получи разрешение за строителството му на руска територия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Операторът на газопровода "Южен поток" получи разрешение за строителството на газопровода на руска територия. Разрешението беше издадено от руското строително министерство, след като в началото на март Комисията за държавна експертиза даде положително становище относно проектната документация на руския участък от морския газопровод "Южен поток", включваща и оценката за въздействие върху околната среда.

Това ще позволи на компанията South Stream Transport B.V. да започне работа по изграждането на участъка в бреговата зона на Русия. Там, където ще бъде пресечена бреговата линия, ще бъде построена съответната техническа инфраструктура, включваща и четири микротунела с диаметър 2 метра и дължина около 1,5 км. Целта е да се запази непокътната крайбрежната зона на мястото, където газопроводът ще премине от сушата към подводната му част.

Морският "Южен поток" ще се състои от четири линии с дължина 931 км, които ще преминават по дъното на Черно море.

Според плановете полагането на тръбите в руските териториални води ще започне през ноември тази година.

"Газпром" предвижда първите количества синьо гориво да потекат по новия газопровод към Европа в края на 2015-а година.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44