Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

42 хил. лв. глоба на ден за фирмата-изпълнител на трамвайната линия по бул. "България"

Снимка: Уикипедия

Близо 42 хиляди лева на ден глоба ще бъде наложена на фирмата-изпълнител на рехабилитацията на трамвайната линия по булевард "България" в София. Днес линията трябваше да бъде пусната в експлоатация, но има доста забележки, коментира за "Хоризонт" заместник-кметът по транспорта Любомир Христов:

Днес, на първи юли, трябваше да бъде пуснат в експлоатация, но имаме доста забележки по отношение на тези довършителни работи, така че, когато бъдат отстранени, тогава ще пуснем в експлоатация трасето. Опасявам се, че ще отнеме поне още седмица, имайки предвид темпото на работа и обема от дейности, които трябва да бъдат изпълнени.

На 15-и юли ще бъде пуснато движението по новоизграденото кръстовище на Семинарията, информира още Христов. От днес движението в този участък е спряно:

В момента всъщност се изпълняват довършителните работи. За седем дни е заповедта за затваряне на движението. Имам уверение от строителите, че при подходящи метеорологични условия вероятно ще могат да се справят с един до два дни по-рано, каза още Любомир Христов.

Ремнотът на кръстовището доведе и до промяна в маршрутите на автобусите 88, 94 и 120. Шофьори споделиха, че затварянето на кръстостовището е натоварило допълнително съседните улици.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44