Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Аз спасих банките от кризата

Снимка: БГНЕС
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви в Стара Загора, че е спасил банките от кризата, а успокояването на напрежението в системата е постигнато и благодарение на усилията на експертите на партията, които са работили с БНБ.

Лидерът на ГЕРБ посочи, че и Европа стои зад стабилността на българската банкова система. В Европейската комисия - от президента Барозу до канцлера Меркел - съм ги помолил да ни подкрепят в необходимостта да си удържим стабилна банковата система. Тези 3,3 милиарда лева не са подарък. Те не идват от Брюксел, те ни разрешават да си увеличим дълга с толкова.

Дали в пика на кризата са теглени държавни пари от банките - това трябва да разследват компетентните органи, заяви Борисов и призова главният прокурор да каже дали със свое изявление като лидер на ГЕРБ е подклаждал тази криза.

Бойко Борисов не е обсъждал с Ангела Меркел бъдещи коалиции и не изключи категорично възможна коалиция с БСП след изборите без участието на Сергей Станишев, но подчерта, че затова се изисква друга политическа култура, каквато имат в Германия.

Лидерът на ГЕРБ отказа да назове предпочитани имена за служебен премиер, но заяви, че този кабинет трябва да може да носи отговорност.

Защо даде рамо на ДПС, като прие 5-и октомври за дата на изборите? На този въпрос Борисов отговори уклончиво с аргумента, че иначе консултациите при президента са щели да завършат с провал.

Още от казаното от Бойко Борисов можете да чуете от звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44