Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преговори за колективен трудов договор започват в Спешна помощ

Снимка: БГНЕС

В столичния Център за спешна медицинска помощ започват преговори за колективен трудов договор, съобщи президентът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев. Той потвърди, че протестиращите медици са подписали документ, че не могат да разговарят с медиите без одобрение на ръководството. Тренчев определи като дълбоко неправилен начина, по който медиците от Спешна помощ вземат по-високи заплати с парите от незаетите щатни бройки. 

На срещата си с изпълняващия длъжността директор на Спешна помощ доктор Александър Златанов, е решено да се започнат преговори по сключването на колективен трудов договор, който ще регламентира правата на медиците и техните възнаграждения, каза Тренчев. По думите му, заплатите в сектора трябва да са поне два пъти по-високи. 
По отношение на необходимата актуализация на бюджета на Здравната каса доктор Тренчев каза, че още първоначално са били против този бюджет, заявили са, че е недостатъчен и са гласували против. Той очаква средствата да бъдат изчерпани до 20-и септември.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44