Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Техника за над 1 млн. лева получи пожарната в Търговище

Снимка: Радио Шумен

Нова техника за над 1 милион лева е получена в Регионалната противопожарна служба в Търговище. С нейна помощ значително ще бъде подобрена работата на аварийно-спасителните екипи.

Служителите на противопожарната служба ще преминат специално обучение за работа с новата техника, а съвсем скоро ще бъдат доставени и три нови противопожарни автомобила, съобщи ръководителят на службата главен инспектор Стефан Стефанов, който обобщи работата през първите шест месеца на годината:

За изминалото шестмесечие има общо 346 произшествия, от които 50 пожара. Аварийно-спасителните дейности са 28 и техническа помощ - 28. Значителен ръст, с 50 процента в сравнение с миналата година, има увеличение на аварийно-спасителните дейности и помощните операции. Броят се увеличи заради наводненията, обилните валежи и силния вятър. Най-натоварена е била службата в Търговище, следвана от Попово, Омуртаг и Антоново. 

Най-голямата придобивка на противопожарната служба в Търговище е единствената в региона автостълба, с която могат да се гасят пожари на височина до 30 метра, допълни Стефанов.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44