Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разглеждат разпределението на ДМС в Спешната помощ в София

Д-р Александър Златанов
Снимка: БГНЕС

Временно изпълняващият директор на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) в София д-р Александър Златанов определи работна група, която да преразгледа процедурата за разпределение на допълнителното материално стимулиране в системата. По думите му, това се налага заради недоволство от страна на медиците, че парите се разпределят непрозрачно.

Издадох заповед всеки, който пожелае, да има достъп до документите, където се съхранява начинът на точкуване, вследствие на което се определят средствата за допълнително материално стимулиране, каза д-р Златанов:

И ако е несъгласен с начина, по който е извършено това точкуване, той може да възрази. Ако има основание, сумата му ще бъде коригирана. Обещах им от 1-ви септември вече да ползват правото си на един час намалено време, от осемчасов работен ден то да стане седемчасов. Днес отново ще се свържа със Столична общината, откъдето обещаха поне четири екипа от общинските болници, както и към другите болници, които също имаха намерение и обещаха, че ще предоставят екипи.

Доктор Златанов е получил заповед от министъра на здравеопазването за получаване на 80 хиляди лева в ЦСМП-София за допълнително материално стимулиране.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44