Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две нови детски площадки ще има в Ловеч

Снимка: Радио Шумен

Община Ловеч започва изграждането на две нови детски площадки. Осигурени са 165 хиляди лева от капиталовата програма на Общината.

Едната ще бъде в най-големия квартал в Ловеч -  "Младост", а другата в градинката до митрополията. Първата детска площадка е наречена "Кралството на дракона", а втората "Вълшебната гора". Съоръженията в тях ще са за игра на открито за деца от 3 до 12 години и ще бъдат изградени съгласно наредбата  за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра. И на двете ще има комбинирани съоръжения с платформи, мрежа за катерене, въжена стълба, пързалка, клатушки, люлки тип хамак, въртележки, беседки и пейки.

Оборудването е предвидено да обслужва и трудноподвижни деца и деца с увреждания. Всички входове и настилки ще осигурят необходимия достъп за инвалидни колички и носилки за спешна медицинска помощ. Самите настилки ще бъдат от каучукови плочи, ударопоглъщащи.

Тревните площи ще бъдат подновени, ще се засадят и декоративни храсти. Ще бъде монтирано и специално парково LED осветление.

Очакванията са новите детски площадки да станат готови през есента.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44