Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петима души пострадаха при пожар в Банско

| обновено на 03.07.14 в 11:18
Снимка: БГНЕС

Петима души, сред които двама пожарникари, пострадаха при пожар тази нощ в Банско. Един от мъжете е настанен в Разложката болница с по-леки наранявания. Трима са транспортирани в "Пирогов". Единият от тях е пожарникар, а останалите са доброволци, които са се включили в гасенето на пламъците. Те са настанени в реанимация, съобщиха за "Хоризонт" от спешния институт. По-тежко е състоянието на двама от мъжете. Те са с около 20% изгаряния по главата и крайниците. Третият мъж е с 3% изгаряния по главата. Няма опасност за живота им.

Пожарникарите са  действали  професионално и не са допуснали разрастване на пожара тази нощ, при  който изгоряха  стопанска постройка и два автомобила в Банско. Това каза за Хоризонт директорът на  областна служба Пожарна безопасност и защита на населението комисар Георги Пармаков.

Пламъците са избухнали малко преди един часа през нощта. Горели са навес, залепен до къща, и два леки автомобила. Все още не се знае какво е причинило огъня и откъде е тръгнал. По време на гасенето е избухнала газовата бутилка на единия автомобил. 
Пожарът е овладян. Продължава работата по установяване на причините. Вчера в Благоевградска област бе обявен пожароопасният сезон.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44