Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лидерът на БСП и ПЕС Сергей Станишев ще бъде член на Комисията по енергетика в ЕП

Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП и ПЕС Сергей Станишев ще бъде член на Комисията по енергетика в Европейския парламент. В тази комисия ще работят още двама български евродепутати – Николай Бареков от групата на консерваторите и Владимир Уручев от ЕНП. Последното решение на предишния състав на Европарламента, свързано с енергетиката, беше резолюция, която съдържаше призив за прекратяване на проекта "Южен поток".

Според обявените днес официални данни за разпределението на местата в комисиите, България ще има трима представители и в Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи: Илияна Йотова от групата на социалистите, Мария Габриел от ЕНП и Филиз Хюсменова от Алианса на либералите. Андрей Ковачев от ЕНП и Илхан Кючук от групата на либералите ще работят във външната комисия на Европейския парламент.

Бившият председател на Народното събрание Георги Пирински ще е член на Комисията по бюджетен контрол, а бившият министър по еврофондовете Томислав Дончев – на Комисията по регионална политика. За неин председател в понеделник се очаква да бъде утвърдена Искра Михайлова, която допреди дни беше министър на околната среда..




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44