Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Група, създадена след катастрофата край Луковит, иска тежки наказания за виновните за транспортни престъпления

Снимка: БГНЕС

Най-строги наказания за виновниците за транспортните престъпления е една от каузите, които си поставя групата "Справедливост за Влади, Ники, Цвети и Иван". Тя беше създадена в Плевен след тежката катастрофа на 5-и май край Луковит, при която двама от младежите загинаха на място, а останалите пострадаха тежко.

Галя Горанова, която загуби своя 20-годишен син Влади, е категорична, че увеличението на наказанието е превантивната мярка, за да спре войната на пътя.

След като друго не може да послужи за превенция, да, и това е начин, защото безкрайните пробационни мерки не допринасят с нищо.

По инициатива на групата тече благотворителна кампания за набиране на средства за оборудване за клиниката. Там продължава да се бори за живота си Цвети. До момента в сметката са събрани 72 000 лева, с които ще бъдат закупени 8 съвременни реанимационни легла, осем монитора и бронхоскоп. Бащата на Цвети, Христо Таслаков, смята:

Ако ние с това нещо можем да спасим няколко десетки човешки живота годишно, какво се случва, ако в глобален мащаб нещата се променят. Ако примерно едни пари  от контрабанда на цигари, да кажем по един милиард, се излеят в тези болници, давате ли си сметка ?




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44