Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медиците в Пазарджишко подготвят стачка заради липсата на достатъчно пари за болниците в областта

Снимка: БГНЕС

Ако не получат пари за нормално функциониране на болниците в Пазарджик, медиците ще протестират ефективно.

С 20 процента по-малко средства за първична и специализирана медицинска помощ ще получат лекарите в Пазарджишка област за последното тримесечие, съобщават от районната колегия на Лекарския съюз. 

При това положение след 15-о число на юли медиците няма да са в състояние да практикуват нормално.

Според доктор Васил Попов тенденцията за намаляване на средствата е от миналата година. Парадоксът е в това, че като цяло парите, отпускани за отделните области, са повече, а на местно ниво получаваните средства са по-малко, в сравнение със същите месеци на 2011-2012-а година.

Пазарджишките медици са готови масово да се включат в националните протести през септември, ако не бъде актуализиран бюджетът на Здравната каса и не отпадне спорното постановление, което бе повод за предишните лекарски протести.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44