Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Велико Търново и Горна Оряховица чакат над 1 милион лева от държавата за възстановяване

Снимка: БГНЕС
Над 1,3 милиона лева ще бъдат поискани спешно от държавата за извършените възстановителни работи след наводненията в общините Велико Търново и Горна Оряховица. Разходите на двете общини за спешните аварийни дейности бяха разгледани от областната комисия за бедствия и аварии и ще бъдат изпратени за отпускане на средства от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет, каза заместник областният управител Стефан Стефанов:

Областната комисия подкрепи искането на Община Горна Оряховица, което е на стойност близо 303 хиляди лева, с които средства те да си покрият извършените разходи в района на село Първомайци за почистване на дървесна маса и наноси на моста над река Янтра и за повредените от пороя улици в рамките на селото. Постъпила е и докладна записка от кмета на Община Велико Търново за обекти и нанесени повреди и материални щети в резултат на наводненията от реките Янтра, Белица, Дряновска и Еньовица.

Над 1 милион лева очаква Община Велико Търново за неотложните аварийно-възстановителни работи след наводненията.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44