Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От "Български пациентски форум" поискаха бърза актуализация на бюджета на Здравната каса

Снимка: dnevnik.bg
От Федерация "Български пациентски форум" призоваха за бърза актуализация на бюджета на Здравната каса. Искането на Надзорния съвет на Касата вече е внесено при здравния министър, припомни председателят на федерацията Иван Димитров:

Министърът на здравеопазването трябва да даде своя отговор - съгласна, несъгласна, тази сума добре ли е, не е ли добре, и този отговор трябва да се върне първо при нас. Ние като надзорен съвет отново да кажем, примерно, ако тя каже, че иска 100 милиона, че са напълно достатъчни, ние да кажем, че не са и отново да се върне. Върнатият отговор към нас го няма, а от там тя трябва да го вкара към Министерския съвет.

Иван Димитров заяви, че липсата на актуализация е много сериозен проблем:

Пациентските организации са тотално ужасени. Получаваме непрекъснато някакви послания през медиите, че всичко е наред в Касата, при положение че аз към в надзорния съвет от квотата на пациентските организации и знам достатъчно добре дали сме наред. До този момент над половин милиард е прогнозируемата липса до края на годината, която респективно означава, че ако няма актуализация и то спешна актуализация, с парите, които остават, ще бъдат покрити болниците с някъде около 60%.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44