Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Смолян е със запорирани сметки заради договори с транспортна фирма

Снимка: БГНЕС
Запор върху средствата в касите на община Смолян наложи транспортната фирма "Рожен експрес”. Работата на общината е блокирана и не могат да се извършват никакви разплащания, съобщи главният финансист Венера Аръчкова.

Фирмата осъди администрацията да заплати 433 159 лв. по договори от 2000-ната г. и анекси към тях, сключени през 2003-та г. Разходите са фактурирани за 2009-а г., 2010-а г. и 2011-а г. Първият договор e свързан с превоз на пътници по утвърдени маршрутни линии, намаление на карти за ученици и пенсионери. Вторият е за превоз на ученици до селата. Има и три фактури от 2011-а г., в които са описани извършени услуги от 2003-та г. Те не са били осчетоводени и са на обща стойност 139 175 лв., като признаването им било извършено в последните месеци на предишния мандат в общината.

От 2007-а година община Смолян е акционер на "Рожен експрес” с 26 на сто. Акциите обаче са без право на глас и срещу тях общината е запортирала двете големи бази в селата Писаница и Левочево, както и сгради в центъра на Смолян, припомни зам.-кметът Марин Захариев.  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44