Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-големият гръцки синдикат решава дали стачката в енергетиката да продължи

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Генералната конфедерация на гръцките работници ще решава дали стачката в енергетиката да продължи и през следващата седмица.

Протестът вече започна с прекъсване на електроснабдяването в различни райони на Гърция. Ако стачката бъде обявена за незаконна, регионалните структури на синдиката ще предприемат действия в различни области, каза Панайотис Царамбулидис, президент на синдикалния център в Солун: 

За да стигнем до стачка, означава, че сме изчерпили всички останали варианти за реакция. Има прекъсвания за по един час на различни места в цялата страна. 

Около един милион души са нелегално работещите в Гърция без осигуровки, посочи Царамбулидис.

Забавено е разглеждането на документите на 375 хиляди гърци, които искат да се пенсионират и основната причина е, че администрацията не успява да разгледа документите. Отказано е изплащането на основна пенсия на 190 хиляди гърци и на още 30 хиляди души не е одобрено отпускането на помощни пенсии, каза той.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44