Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реализацията на "Южен поток" е сред основните теми на срещите на Сергей Лавров в България

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Реализацията на газопровода „Южен поток” ще бъде една от темите по време на срещите на руският министър на външните работи Сергей Лавров в България. Ръководителят на руска дипломация ще бъде на работно посещение  у нас на 7 и 8 юли, когато се навършват 135 години от установяването на дипломатическите отношения между двете страни, съобщава руското външно министерство.

Програмата на Лавров предвижда разговори с българския му колега Кристиан Вигенин, среща с президента Росен Плевнелиев и с премиера Пламен Орешарски. Предстоящото посещение e свидетелство за стремежа да се даде импулс на развитието  двустранния стокообмен, чийто обем в последно време е намалял, посочва външното министерство в Москва.  В хода на преговорите ще се обсъжда графикът на взаимните контакти на различно ниво в предстоящия период, а също така състоянието и перспективите пред руско-българските отношения в търговско-икономическата и културно-хуманитарната област, както и взаимодействието на двете стрьни по ключови теми от регионално и международно значение. От руска страна се изразява желание да се насърчи взаимодействието в енергийната сфера, преди всичко в реализацията на проекта за строителството на българския участък на газопровода „Южен поток", се казва още в съобщението на външното министерство. По време на посещението на Сергей Лавров в София се предвижда да бъде подписано споразумение между Русия и България за сътрудничество в областта на здравеопазването  и медицинските науки.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44