Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плевен отделя 300 хиляди лева за ремонт на детски градини

Снимка: Радио Видин

Плевен планира ремонт на детски градини през лятото. Ще бъдат използвани 300 хиляди лева от приходите от приватизация и от продажбата на общински нефинансови активи,  Парите ще стигнат за най-неотложните строителни дейности в шест градини.  Според предварителната програма основният ремонт беше предвиден в четири детски заведения . Техническа експертиза обаче установи, че спешно е необходимо майсторите да влязат в още две градини. 

Продължава започналото преди години слягане на сградата на  ОДЗ „Яница“  в комплекс „Дружба“, въпреки укрепителните дейности вече има пукнатини между панелите. Няма опасност от срутване, уверяла заместник кметът архитект Трифон Иванов, но ремонтът не търпи отлагане. Тревожно е положението и в  детската градина „3 март“. Там  покривът и трябва да се направи подмяна и ремонт в два от корпусите. Укрепване на конструкцията на сградата ще бъде извършено и в детска градина „Щурче“. 

През месец септември се очаква да отвори врати нова детска градина в централната зона на Плевен, която ще приеме 100 деца. Така проблемът за недостиг на места в детските заведения ще бъде напълно решен.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44