Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алерголози дават безплатни консултации в Южния парк

От днес до 11-и юли в Южния парк, на входа от булевард "Гоце Делчев", специалисти от клиниката по алергология на Александровската болница ще консултират безплатно хората и ще изследват капацитета на дишането.

Консултациите ще се правят всеки ден от 10 до 14 часа и се провеждат по повод Световния ден за борба с алергиите, който се отбелязва утре. По данни на Световната здравна организация страдащите от различни форми на алергия в световен мащаб са между 20 и 40%. Мрачната прогноза е, че до 2050-а година 50 на сто от населението на земята ще бъде засегнато най-малко от една алергична болест.

Само за последните 20 години хората с различни алергии, бронхиална астма, атопичен дерматит и алергичен ринит са се увеличили три пъти. Това се дължи до голяма степен на драстичното замърсяване и факта, че хората са в контакт с многобройни изкуствено създадени субстанции, несъществували допреди 20 години. Алергичните заболявания са на второ място по брой на засегнати пациенти. Свръхчувствителност може да се появи, както в ранно детство, така и в по-напреднала възраст.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44