Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жителите на с. Усойка на протест заради проблеми с водата

Постоянни проблеми с водоснабдяването изкараха на протест жителите на благоевградското село Усойка. Те излязоха край главен път Е-79, който пресича селото като заявиха, че засега няма да блокират пътя.

Проблемът с питейната вода в селото е от десетилетия. Точно преди три години жителите на Усойка отново протестираха, даже обявиха гражданско неподчинение. Направи се нов шахтов кладенец, който реши временно проблема и елиминира двойната зависимост от снабдяването с питейна вода на селото, от ВиК-Дупница и от "Кюстендилска вода". Този водоизточник обаче попада в трасето на ЛОТ-2 от автомагистрала "Струма" до намирането на ново решение, какво е то и знаят ли за него жителите на селото - кметът на община Бобошево:

Многократно са запознавани. Тук е вече осъщественият нов сондаж от автомагистрала "Струма", който ще осигури на Усойка двойно по-голям дебит. От есента трябва да бъде изграден новият шахтов кладенец, който да осигури двойно количество вода на Усойка.

Кметът на община Бобошево назова и другия проблем:

Докато българският народ не разбере, че водата е за питейни нужди, а не за поливни нужди и че тези забрани, които издава всеки един кмет на дадена община, трябва  да бъдат спазвани, винаги в България ще има недостиг на вода. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44