Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реформаторският блок призовава за парламентарни избори на 28-и септември

Снимка: БГНЕС

Реформаторският блок призовава президентът да насрочи парламентарните избори на 28-и септември, тъй като определената дата 5-и октомври не е подходяща по религиозни причини, засягащи мюсюлманската общност.

Лидерът на народна партия "Свобода и достойнство" Корман Исмаилов коментира, че ако изборите са на пети октомври, ще бъде вкарана политика в празника Курбан Байрам. По думите му, ДПС поставя религиозният празник на втори план, за да бъде използван той в кампанията. Реформаторите се притеснявали също, че ако пети октомври бъде датата на изборите, ДПС ще е в привилегирована позиция предвид очакваните автобуси от Турция.

Според Радан Кънев днес сме свидетели на най-солидното обяснение защо това правителство още не е подало оставка - посещението на руския външен министър Сергей Лавров. Кънев допълва, че има данни за подготвяне на незаконна смяна на един от участниците в консорциума и подписване на нови документи.

Реформаторите настояват за нова процедура за "Южен поток". Десните искат оставката на кабинета "Орешарски" незабавно. Те настояват и за консултации при президента за номиниране на новия български еврокомисар по ясни и публични критерии. Станишев не отговаря на нито един публичен критерий, категоричен е Радан Кънев.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44