Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бразилската полиция арестува британец за нелегална продажба на билети за Мондиала

Бразилската полиция арестува британеца Рей Уилън, изпълнителен директор на компания - партньор на ФИФА, в рамките на разследване за нелегална продажба на билети за Световното първенство по футбол.

Рей Уилън, изпълнителен директор на Match Hospitality, беше арестуван в луксозния хотел "Копакабана Палас" в Рио де Жанейро, където отсядат най-високопоставените служители на ФИФА.

Миналата седмица полицията задържа 11 души и оповести, че е разбила мрежа за продажба на билети "на черно", като още тогава се породиха съмнения, че в нея участва и човек, близък до ФИФА.

Полицията смята, че бандата е заработила около 90 милиона долара от незаконната продажба и че е действала поне на още четири предишни световни първенства.

Конспираторите са препродавали билети, които по принцип са били отделени от ФИФА за безплатно предоставяне на партньори, спонсори, национални федерации и футболисти.

Рей Уилън е известна фигура във Великобритания и някога беше агент на сър Боби Чарлтън.

Match Hospitality е основният доставчик на корпоративни пакети от услуги по световните първенства и плати 240 милиона долара за изключителните права на последните две световни първенства.

Племенникът на президента на ФИФА Сеп Блатер – Филип Блатер – е президент на компания, която има голям дял в Match Hospitality.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44