Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Директорът на НАП предвижда преизпълнение на средствата от здравни вноски

Има преизпълнение на заложените в бюджета средства от здравни вноски, каза директорът на НАП Бойко Атанасов. За първото полугодие са събрани със 100 млн. лева повече пари от здравни вноски в сравнение с миналата година.

Очакванията са между 55 и 70 милиона да е преизпълнението към края на годината от заложеното в бюджета. Те ще използват такава програма. Това, което е реалистично, е горна граница. Мисля, че до 80 милиона в повече от заложеното в държавният бюджет може да се събере, каза Атанасов.

Надзорният съвет на касата настоява за актуализация от 328 000 000 лева, но преди десетина дни председателят на съвета и заместник-министър на здравеопазването д-р Бойко Пенков обясни, че държавата не може да осигури повече от 200 000 000 лева, като останалите пари трябва да се вземат от здравни вноски. 
    В началото на август болниците ще получат парите си за изработеното през месец юни, е решил още Надзорният съвет на касата. 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44