Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поискаха оставката на кмета на Видин заради съмнения за корупция

Снимка: Радио Видин

Граждански организации поискаха оставката на кмета на Видин заради съмнения за корупция и злоупотреби по договори за обществени поръчки. Кметът Герго Гергов издаде разрешение за протеста на площада пред Общината.

Според организаторите протестът е събрал 150 души. Председателят на гражданско сдружение "Аз обичам Видин" Юли Петров мотивира искането за оставка с обявени по частна медия обвинения за корупция.

Апелираме към всички компетентни органи и обществени организации да не проявяват безучастност и пасивност пред фрапантните данни за злоупотреби и корупция, каза Петров.

От сдружение "Аз обичам Видин" и движение ДНЕС обявиха, че очакват отговор от компетентните органи дали има престъпления. 

Кметът да си подаде оставката. Заради това, че не изпълни изискванията на видинчани, да подобри структурата в града.

Според събралите се кметът с нищо не е показал, че прави нещо за града.

Кметът Герго Гергов опроверга обвиненията и заяви:

Много скоро ще се получат и отговори кой стои зад тези протести, кой плаща за това, кой цели дискредитиране на община Видин, кой има изгода кметът да не е кмет и защо. Вече се проверяват десетки сигнали, обявиха от прокуратурата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44