Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приходите на София са се увеличили

Снимка: БГНЕС

Близо 288 милиона лева от данъци и такси са събрани до този момент в Столичната община. Приходите са се увеличили, посочи зам.-кметът по финанси Дончо Барбалов:

Добре сме спрямо годишния план. Имаме по-добро изпълнение при данъка за недвижимите имоти, където сме с 60,6 милиона лева. При данъка върху превозните средства се запазва много добрата тенденция още от есента на миналата година - приходите ни са в размер на 49,7 милиона лева - 69% от годишния план, с 6,3 милиона лева повече спрямо 2013-а година. Разликата се дължи на по-добрия контрол.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44