Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Брюксел предупреди България за бюджетни проблеми

Предупреждение за бюджетни проблеми съдържат одобрените от Съвета на министрите на икономиката и финансите препоръки към България. Те са част от така наречения "Европейски семестър" за координация на фискалните и икономическите политики на страните от Евросъюза.

Според тях страната ни трябва да засили бюджетните мерки с оглед на възникващите отклонения от изискванията и да въведе цялостна стратегия за повишаване на събираемостта на данъците и справяне със сенчестата икономика.

Бюджетните прогнози на правителството са основани на оптимистични сценарии, е отбелязано още в документа, в който се съдържа и предупреждение за риск от отклоняване от бюджетните цели.

България беше представена на заседанието от финансовия министър Петър Чобанов, който отказа коментар пред медиите. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44