Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: БГНЕС

Градушката, която вчера удари София, е водеща тема на почти всички днешни вестници. "Градушката уби мъж и съсипа София" е заглавието на Труд. "Рухнало дърво уби пенсионер, шестима в "Пирогов", пише Стандарт под заглавие "Ледено торнадо потроши София". "Над 10 хиляди автомобила надупчени и без стъкла. Застрахователи с бърза писта за щетите. Ураган отнесе и Монтана", допълва изданието и отделя втора и трета страница на щетите от стихията. 24 часа, който също помества фоторепортаж на две страници, допълва, че след бурята са получени стотици сигнали за паднали клони, счупени прозорци и наводнени шахти. "Стихиите, свързани с климата, ще се засилват, трябва ни национален дебат" - под това заглавие часовият вестник публикува интервю с Юлиан Попов, министър на околната среда и водите в служебното правителство на Марин Райков.

Постигнатото съгласие между партиите парламентът да работи е другата водеща тема на днешните вестници.

"Властта намери пари - още 250 милиона лева за Здравната каса. Актуализирането на бюджета й върна ГЕРБ в парламента", пише вестник Преса на първа страница. Темата е продължена на втора и трета страница, където се отбелязва, че правителството днес ще гласува актуализирането на бюджетите на НЗОК и държавата.

"Не е ясно откъде ще дойдат исканите 328 милиона лева за Здравната каса и ще се стигне ли до актуализация на държавния бюджет", отбелязва от своя страна Капитал дейли.

"Здравеопазването не е фабриката, която можем да затворим от октомври до януари" - под това заглавие вестник Сега помества интервю с управителя на НЗОК д-р Румяна Тодорова. "Нито финансовият министър, нито премиерът е извикал на разговор Надзорния съвет на касата", казва д-р Тодорова.

"Болници източват НЗОК с ненужни изследвания, изписват най-скъпите протези, клапи и стави", пише Монитор. В рубрика, озаглавена "Под лупа" вестникът допълва, че отделение с 5 легла отчита 7 настанени по спешност и че две клиники лекуват мъж по едно и също време.

 "Бизнес и синдикати се изпокараха с Борисов" - това е водещото заглавие на вестник Дума. Според бележката на първа страница, срещата е деликатно подсказване Борисов да си прави сметката, че ако дойде на власт, пак може да си отиде предсрочно.

"Бареков прати най-скъпите български евродепутати" - под това заглавие вестник Сега коментира данните за изразходваните от партиите пари за евроизборите.

"Бързите кредити стават бавни, с ниски лихви и високи такси", пише Труд на първа страница по повод влизането в сила на изискването за таван върху лихвите за бързи заеми.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44