Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опашки се образуваха пред застрахователните компании в Благоевградско

Снимка: БГНЕС

Опашки се образуваха пред офисите на застрахователи в Благоевградско, тъй като стотици са засегнатите автомобили от вчерашната градушка. Основният въпрос, който задаваха хората, е дали пълното автокаско покрива щети от природни бедствия. Някои се оплакаха, че такава възможност не е записана в общите условия на договора. Застрахователи обаче потвърдиха, че ще изплащат обезщетенията. Някои са получили указания от централите си да приемат с предимство заявленията от клиенти, чийто автомобили са пострадали от градушката.

Работим приоритетно към случилото се вчера в столицата и пострадали автомобили от нашия регион, каза представител на застрахователната компания.

Застрахователи обявиха, че с оглед ситуацията и струпването на хора пред офисите ще работят с удължено работно време, включително и в почивните дни. Удължава се и срокът за заявяване на щетите, който до момента е пет работни дни.

Отпада бележката, която се изискваше досега от метеорологичната служба и уведомлението се увеличава от пет работни дни на 25, обясни служителят.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44