Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петима души от Розино са приети в Карловската болница, след като яли варена царевица, купена от уличен продавач

Снимка: РАДИО ВИДИН / Снимка: БГНЕС

Петима души от село Розино, сред тях и деца, са приети в Карловската болница със симптоми за хранително отравяне, след  като са консумирали варена царевица, купена от уличен търговец. Състоянието им не е критично. Общо 28 души, са били изследвани в амбулаторията на болницата, но  останалите не са били хоспитализирани. Предстои проверка на случая от Агенцията по храните.

При пристигането си късно вечерта в болницата, пациентите са се оплакали от гадене и болки в корема, но не са имали температура. Те обяснили, че са консумирали варена царевица, закупена от уличен търговец в селото, съобщи д-р Моника Троянчева, директор на Дирекция "Надзор над заразните болести“ към Регионалната здравна инспекция. 

Преминали са през амбулаторията. Само пет са хоспитализирани с интоксикация. Всички са от малцинствен произход и сравнително, вече са добре. Няма опасност някаква сериозна за тях.

Троянчева предупреди, че особено през летните месеци, хората трябва да бъдат внимателни и да избягват покупката на хранителни продукти със съмнително качество от нерегламентирани търговци. Колкото до царевицата, която е била предлагана в Розино, предстои след постъпването на официалната информация в Агенцията по храните, инспекторите да извършат проверка. Директорът Иван Шиков обясни, че в случая трябва да бъде издирен уличният търговец, за да се извършат проби и анализи и се установи дали въпросният продукт е причинил натравянето. Освен това трябва да се провери дали търговецът има регистрация и разполага ли с документи за произхода на стоката .




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44