Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д. Атанасова против закриването на Обществения съвет към Фонда за лечение на деца

Десислава Атанасова
Снимка: БГНЕС

Със закриването на Обществения съвет към Фонда за лечение на деца се застрашава възможността  нуждаещите се български  деца с тежки заболявания да получават адекватна медицинска помощ в чужбина, след като не могат да я получат в България. За това предупреди в парламента бившият министър на здравеопазването и депутат от ГЕРБ Десислава Атанасова. Поводът е Наредбата на министъра на здравеопазването Таня Андреева  за промени в Правилника за дейността на Фонда за лечение на деца:

Закрива се Общественият съвет към Фонда за лечение на  деца, който до този момент участваше при вземането на решения за отпускане на средства за сключване на договор с определени клиники в чужбина и за това къде се лекуват българските деца с тежки заболявания. Според министър Андреева е редно този фонд  да бъде просто една комисия и всички представители на обществото, в това число медии, неправителствени организации, просто да са наблюдатели. Затова призовавам за повече публичност и гласност, защото е недопустимо едно добро решение в полза на българските деца да се превърне в практика и да се загуби възможността тези български деца да получат адекватна помощ в чужбина, смята Десислава Атанасова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44