Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново ще вали в София, обявен е жълт код за бури в редица области

Снимка: БГНЕС

Жълт код за опасност от гръмотевични бури, валежи и градушки, е обявен за днес в областите Видин, Враца, Монтана, Ловеч, Габрово, Велико Търново.

55 сгради на училища и детски градини в София имат течове след градушката във вторник , съобщи кметът Йорданка Фандъкова. Описани са щети по десетки коли на градския транспорт.
В прогнозата, получена в пожарната служба, не е имало предупреждение за градушка, каза за "Хоризонт" комисар Васил Василев, заместник-началник на службата.

Днес се очаква да бъде оповестена точната сума на щетите от бедствието в област Монтана, която по предварителни данни възлиза на около 1 милион лева.

Във връзка с прогнозата за времето за развитие на купесто-дъждовна облачност и вятър от Столичната община напомнят на гражданите да бъдат внимателни. Според БАН след обяд и през нощта срещу петък ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Вероятността от буря около обяд е 43%.

От общината призовават при силен вятър и буря хората да избягват да бъдат на открито или под козирки или тераси на сгради. Опасно е да се стои в близост до електропреносна мрежа и стълбове с високо напрежение. Добре е гражданите да изчакат преминаването на бурята в закрити помещения, както и да обезопасят незакрепени предмети по балконите на жилищата или офисите си.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44