Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Промениха мярката за неотклонение на шофьора, предизвикал катастрофата край Луковит

Окръжният съд в Ловеч промени постоянната мярка „задържане под стража“ в  „домашен арест“ за  шофьора, предизвикал тежката катастрофа край Луковит на 5 май, при която загинаха двама младежи от Плевен, а 20-годишно момиче все още е в болница. Съдът мотивира решението си с факта, че е изтекъл законовият срок от два месеца, в който не е повдигнато обвинение на 30 - годишния Хулиет Сюлейманов

Прокурорът Валентин Вълков обяви пред журналисти, че ще протестира определението на Окръжния съд в Ловеч пред Апелативния съд във Велико Търново.
   Адвокатът на Сюлейманов - Владимир Маринов обвини прокуратурата в нарушение, тъй като според него, клиентът му е трябвало да бъде освободен на пети юли, когато е изтекъл  двумесечният срок на Хулиет Сюлейманов
Такъв е законът, а той е категоричен, че за непредпазливи деяния, независимо от тежките последици, задържането под стража не може да бъде повече от два месеца, заяви Маринов.
   Изготвени са вече всички експертизи. Делото е ясно. Той е виновен, но се касае за непредпазливо престъпление, за което трябва да носи отговорност от 3 до 10 години, а не както се тиражира, от 5 до 15 години, допълни адвокатът.
Хулиет Сюлейманов ще остане в ареста до заседанието на Апелативния съд - Велико Търново, което е насрочено за 17 юли. Ако и на тази инстанция бъде потвърдена мярката „домашен арест“ той ще бъде освободен и ще трябва да я изпълнява на адреса си по лична карта в София като няма право да напуска  страната.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44