Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проблемът с обгазяването в Севлиево е на път да бъде решен

Пречиствателна станция

Проблемът с обгазяването на Севлиево е на път да бъде решен, след като Севлиевската община предприе мерки срещу местната кожарска фирма - източник на неприятната миризма. 

В последните 7-8 години жителите на Севлиево се оплакват от тежката миризма, която се носи от местна кожарска фирма. Оказа се, че източник е локалната пречиствателна станция на предприятието, която е общинска собственост. Съоръжението не работи ефективно. Освен това дружеството е задлъжняло към ВиК оператора и отпадните води не се поемат от градската станция. Проблемът е установен от Регионалната инспекция по околната среда и водите, но въпреки уверенията на ръководството на фирмата проблемът не е решен. Затова кметът Иван Иванов разпореди да се ограничи достъпът до сградата и да се прекъсне захранването към помпите за отпадъчните води. Мръсните води от басейните на пречиствателното съоръжение поетапно се подават към градската станция. От севлиевската община уточниха, че резервоарите ще бъдат почистени и санирани, с което се очаква да се сложи край на дългогодишния тормоз за жителите на града.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44