Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отмениха бедственото положение в Ловеч

Снимка: wikipedia
Обстановката в Ловеч се нормализира след снощната буря. Само за няколко часа над Ловеч паднаха повече от 50 литра на квадратен метър дъжд, който наводни улици, административни сгради и частни домове. На места падна и градушка с големина на ледените късове 3 см.

Екипи на Гражданска защита през цялата нощ отводняваха административни сгради и частни домове. Водата по улиците се оттече. Три от основните улици обаче остават затворени. Все още са наводнени подлезът зад общината и пътят под Покрития мост, където лек автомобил беше залят изцяло. На места по улиците, които бяха наводнени, има отнесен асфалт. Всички паднали дървета са отстранени и няма проблем за движението на автомобили и хора.

Бедственото положение, обявено вчера, тази сутрин беше отменено, след като кризисният щаб анализира днес обстановката в града, нанесените щети и последиците от разразилата се снощи в региона буря.

Няма информации за пострадали хора в резултат на бурята. Започваме почистване на града, ако времето даде възможност
, каза кметът на Ловеч Минчо Казанджиев.

Възстановено е електрозахранването в населените места, които останаха без ток.

Възможно прекъсване на електричеството в някои части на региона, тъй като има паднали клони по електропроводите. За да бъдат отстранени, периодично токът ще бъде спиран
. Това каза в предаването "Преди всички" комисар Владимир Кацарски - директор на Областното управление "Пожарна безопасност и защита на населението". 


Кацарски съобщи, че след бурята снощи са били подадени 53 сигнала в Гражданска защита. Отводнени са 26 обществени сгради и частни домове.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44