Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП: Греков носи отговорност за скандалите между МЗХ и Фонд "Земеделие"

Снимка: БГНЕС

БСП обвини министъра на земеделието Димитър Греков, че носи отговорност за скандалите между министерството и Фонд "Земеделие". Отстраненият вчера директор на Фонда Мирослав Николов и неговата заместничка Виолета Александрова се срещнаха с парламентарната група на Коалиция за България. Председателят на комисията по земеделие Светла Бъчварова призова премиера Пламен Орешарски да предприеме необходимите мерки за разрешаване на ситуацията:

Считаме, че този подход за решаване на проблемите не е работещ и затова съвместната работа между Министерство на земеделието и представителите в Държавен фонд "Земеделие" е нещо, което поставя възможности да бъдат реализирани политиките в областта на земеделието и да бъдат защитени земеделските производители. Настояваме за непосредствен ангажимент на министър-председателя, който съответно да предприеме необходимите мерки за разрешаване на възникналата ситуация и този риск, който съществува от загубите на средства, да бъде минимизиран при тази смяна в управлението на Фонда. Освен това настояваме договори, които са договорирани, да бъдат финализирани с подписването им, тъй като съществува определен риск, ако това не се случи, да бъдат изгубени значителни средства по Програмата за развитие на селските райони.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44