Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха полицай от Плевен с белязани пари

Полицай от Плевен е задържан в момент на получаване на 5 хиляди белязани лева. 37-годишният служител на МВР имал общ бизнес със съдружник и изнудвал бизнес дама.

Преди година двамата обвиняеми сключили договор с жена от Плевен, спечелила проект за обучение на кадри за фитнес подготовка. Уговорен бил наем от 250 лева месечно. Това обясни наблюдаващият прокурор Ивайло Ангелов:

Двамата обвиняеми са съдружници и притежават фитнес зала. Собственик на фитнес залата е майката на единия от обвиняемите, член на Управителния съвет пък е съпругата на полицейския служител.

Дамата получила по европейския проект 34 хиляди лева и добавила към уговорената сума още по 150 лева месечно. Мъжете обаче започнали да я изнудват за повече пари. Заплашвали я с побой, с подаването на сигнал за нарушения в Агенцията по заетостта. За изнудването пострадалата сигнализирала в дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР. На срещата за получаване на парите дошъл само полицаят.

Срещу двамата мъже е повдигнато обвинение за изнудване.

В Областната дирекция на МВР в момента се извършва вътрешна дисциплинарна проверка по случая и полицейският служител ще бъде отстранен от длъжност до приключване на следствието, каза директорът на МВР - Плевен главен инспектор Йордан Каменов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44