Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Само две болници в Благоевградско заявиха участие в протеста

Само в две болници в Благоевград заявиха участие в предупредителния протест на медиците.

Според лекари в Благоевград, актуализация на бюджета на Здравната каса е необходима, но това няма да реши проблема с липсата на ефективен контрол и източването на парите за здраве.

  Общинските болници в Гоце Делчев и Сандански са взели решение да подкрепят недоволството на лекарите от страната заради политическата конфронтация по темата за бюджета на Здравната каса. В областния център също има организация, каза председателят на регионалната лекарска колегия доктор Съби Хаджиев.
Ако не се актуализира бюджетът за болничната помощ, болниците ще работят до края на август и от септември месец вече няма да има средства и пари.
Лекарите от областната болница по онкология са солидарни с исканията на колегите си, но няма да протестират.
   Ние имаме план, така че трябва да го изпълним, преди всичко ние сме лекари и трябва да влезем в операционните и да оперираме, обясниха лекарите.
 Увеличаване бюджета на Здравната каса ще бъде глътка въздух за лекари и пациенти, но няма да реши тежките проблеми в здравеопазването, категоричен е председателят на регионалната лекарска колегия в  Благоевград.
   Мое лично мнение е, че органите, които контролират разхода на тези средства, тоест НЗОК и министерство на здравеопазване не са си на мястото. Те не контролират как се изразходват тези средства, има и течове, които не се контролират.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44