Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна фолклорният събор "Тараклъка пее и танцува"

Снимка: БГНЕС

Първият фолклорен събор "Тараклъка пее и танцува" започна тази сутрин в едноименната местност в землището на плевенското село Градище. Край вековната гора с летен дъб се събраха над 100 фолклорни групи от цялата страна. Целта на организаторите е да се популяризира фолклорното богатство на България, обясни кметът на село Градище Стефан Стефанов.

В Плевенско почти няма такива фестивали. Заради това се нагърбихме със задача. Имаме прекрасна местност, поддържана. Имаме условията. Имаме приятелите, с които го правим, помощта на общината и спонсорите най-вече. Танцьори, певци от цялата страна са тук. Като почнете от Кула до село Жълтуша в община Ардино, каза Стефанов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44