Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Великотърновският апелативен съд отложи делото срещу полицая, застрелял 25-годишната Ивелина

| обновено на 14.07.14 в 12:38

Заради неявяване на вещо лице Апелативният съд във Велико Търново отложи за 15-и септември делото срещу полицая  Иво Маринов от Ловеч, обвинен в убийството на 25-годишната Ивелина Славчева на 15-и септември 2012-а година пред дискотека в града. Днес трябваше да бъде изслушана съдебно-психиатрична експертиза, която да даде отговор на въпроса дали Маринов е в състояние да участва пълноценно в процеса. Едно от вещите лица, изготвило експертизата, обаче не се яви заради служебна ангажираност.

Маринов е обвинен и за опит за убийство на Александър Колев, който бил в компанията на младата жена.

За умишленото убийство, извършено с особена жестокост и по опасен за мнозина начин, последвано от опит за убийство за прикриване на престъплението, Маринов не получи доживотен затвор, защото се призна за виновен и делото беше гледано по съкратената процедура от Ловешкия окръжен съд. Маринов беше осъден на 30 години затвор при строг режим, трябва да плати и 400 000 лева обезщетение на родителите на убитата и 10 000 лева на оцелелия Александър Колев.

Делото във Великотърновския апелативен съд е образувано по жалба на адвоката на Маринов, с която се иска да бъде отменена произнесената в Ловеч присъда, да се преквалифицира извършеното деяние като наказанието бъде намалено под 10 години лишаване от свобода и бъде снижен размерът на обезщетението.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44