Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия обсъжда възможността за военен отговор, ако нейна територия се обстрелва от позиции в Украйна

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия обсъжда възможността за военен отговор в случаите, когато нейна територия бива обстрелвана от позиции в Украйна.

Източник, близък до Кремъл, твърди пред вестник "Комерсант", че Москва разглежда вариант за прицелен огън срещу тези, които са изстреляли снаряди, паднали на руска територия в граничната зона.

Отношенията между двете страни рязко се изостриха, след като вчера фугасен снаряд падна в двора на къща в руското градче Донецк в Ростовска област, като уби един мъж и тежко рани възрастна жена. Руското външно министерство определи инцидента като агресивен акт срещу руските граждани и заплаши с необратими последици.

Според източника на "Комерсант" в Москва добре знаят откъде се стреля и че ако се стигне до военен отговор, това няма да бъде мащабна акция, а целенасочени единични удари.

Киев от своя страна твърди, че снарядите са били изстреляни от позициите на сепаратистите, които по този начин се надяват да провокират руска военна намеса в конфликта в Източна Украйна.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44